Agogisch Buiten Centrum – Bemmel

ZAP Lingewaard

 

Het Zorg Advies Punt (ZAP) is een  nieuw initiatief door ABC Bemmel welke vanaf juni 2017 geopend is.
Met het ZAP willen we een voorziening bieden waar mensen terecht kunnen met vragen rondom opvoeding, beperking, stoornis en verslavingsproblematiek.
We zorgen voor een diversiteit aan informatie materiaal en op aanvraag kunt u een 10 minuten gesprek plannen met een professionele hulpverlener.

Het doel is mensen op een laagdrempelige wijze, snel en deskundig te helpen en zo preventief te handelen bij een zorg-ondersteuningsvraag.
Het is niet altijd nodig om dure hulp in te schakelen die via een beschikking of zorgverzekering gerealiseerd moet worden. Vaak is het al voldoende als mensen even een steuntje in de rug ervaren, kort kunnen overleggen of een adequaat antwoord krijgen op een vraag waarmee ze al een tijd rondlopen. Tegelijkertijd worden ze wel gezien en gehoord door een professional, die niet alleen de sociale kaart kent, maar ook vanuit opleiding en ervaring kennis heeft van stoornissen en/of ziektebeelden, gezinsdynamiek en gedragsproblematiek.
Omdat er ook een signalerende functie uitgaat van het ZAP, werken we met korte lijntjes naar de gemeente, de SWL en zorgpartners in de regio. Op deze manier kunnen we snel verwijzen en/of de juiste hulp inschakelen wanneer dit nodig blijkt te zijn. Door preventief handelen, vroegtijdig signaleren en een warme samenwerking binnen het sociaal domein is het Zorg Advies Punt een intermediair in het aanbod binnen zorg en welzijn.

• De inloop is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 uur - 16.00 uur, er is dan (bijna) altijd iemand aanwezig die u kan helpen.
• Voor een persoonlijk gesprek kunnen we op maandagochtend of vrijdagmiddag een gesprek inplannen met een zorgprofessional.

Meer weten ? Neem even contact met ons via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0652248858


Deskundigheidsbevordering voor professionals
Met het Zorg Advies Punt gaan we ook deskundigheidsbevordering bieden aan zowel professionals in de zorg, als aan ouders / verzorgers.
Dit doen we door het organiseren van thema avonden waarbij we het nuttige met het aangename combineren.
Gastsprekers zullen op korte termijn benaderd worden en geïnteresseerden kunnen zich via bovengenoemd emailadres en telefoonnummer aanmelden.


Inclusietafel
Met het Zorg Advies Punt willen we een inclusietafel gaan realiseren voor professionals in de zorg en welzijn.
Hierbij kunnen verschillende partijen binnen het sociaal domein aanschuiven om ervaringen en visie uit te wisselen. Het doel hiervan is verbinding en een warme samenwerking tussen de professionals en als gevolg hiervan het bieden van betere zorg in de regio