Patrick en Olga

Wie zijn wij

We zijn zorgonderneming ABC Bemmel gestart vanuit de overtuiging dat de verbinding tussen mens, bewegen en natuur een belangrijke rol moet hebben in het aanbod binnen zorg en welzijn. Met onze kennis en ervaring in de hulpverlening en onze passie voor sport, buiten zijn en de natuur hebben we nu zorgcentrum gerealiseerd voor coaching en training in de zorg, waar deze aspecten een integraal onderdeel vormen van ons aanbod.

Patrick Kuik:
Oer-Mens | Buiten-Sporter | Natuur-Agoog | Outdoor-Coach | Social-Entrepreneur
maar ook:
Man van Olga | Papa van zoon Kick & dochter Izzi | Baas van (wijlen) Bink de Husky

Na de middelbare school in Bemmel heb ik de studies Social Work en Outdoormanagement gevolgd en heb daarna in heel Europa gewerkt als manager en (hoofd)instructeur in de buitensport. Aansluitend ben ik in de jeugdhulpverlening gaan werken bij onder meer de OG Heldringstichting, de Hoenderloogroep en Pactum. Hier heb ik mijn passie voor buitensport en de hulpverlening altijd kunnen combineren. Ook heb ik me bekwaamd als trainer fysieke weerbaarheid voor collega’s in de zorg. Verder heb ik in een zorg advies team ervaring kunnen opdoen in het middelbaar onderwijs en als gastdocent colleges mogen geven bij de HAN.  Tijdens mijn loopbaan heb ik onder meer de opleidingen DAGG deskundige, Coach en Systeembegeleiding kunnen volgen en afronden. In mijn eigen tijd heb ik de studie cognitieve gedragtherapie, oplossings gerichte therapie en de opleiding leiderschap en innovatie in de zorg aan Nyenrode mogen volgen.
Zelf mag ik ter ontspanning graag sportklimmen, mma, grappling en krav maga trainen en alleen of met vrienden survivalruns lopen. Rugby, 4×4 rijden en muziek zijn daarnaast mijn favoriete bezigheden.


Olga Bieuwinga:

Kernwoorden: Passie, Enthousiast, Idealist, Vakkundig, Doorzetter, Rechtvaardig.
Tijdens mijn studies SPW en HBO Social Work heb ik verschillende stages gelopen in de jeugdhulpverlening. Van crisisopvang in de jeugd tot een ‘blijf van mijn lijf’ huis voor vrouwen. Ik heb mijn studie afgerond met een afstudeeronderzoek  in Suriname. Bij terugkomst in Nederland ben ik gaan werken op de OG Heldringstichting. Vanuit daar ben ik gaan werken op de gesloten afdeling van Harreveld. In totaal heb ik zo’n zes jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening, waarna ik de overstap heb gemaakt naar Justitie. Bij het Pieter Baan Centrum waar ik me verder heb kunnen ontwikkelen via deskundigheidsbevordering door dè specialisten in forensisch Nederland, onder meer als coördinator van een afdeling. Verder ben ik actief geweest in de sportactiviteiten en in de trainingen fysieke weerbaarheid voor justitie. Onlangs heb ik de opleidingen tot cognitief gedragstherapeut en oplossingsgerichte therapie succesvol mogen afronden. Daarnaast ben ik nu ook opgeleid tot EMDR practioner.
Privé ben ik graag buiten, beoefen ik verschillende sporten zoals sportklimmen, kickboksen en jiu jitsu, is reizen mijn passie en ik ben actief in de buitensport.

We hebben elkaar leren kennen in de hulpverlening en hebben samen voor verschillende instellingen buitensportactiviteiten en kampen georganiseerd. Ook hebben we samen de organisatie en uitvoer van een zorgboerderij onder onze hoede gehad. De logische volgende stap samen was Agogisch Buiten Centrum Bemmel. Hier kunnen we onze passie en visie volledig vormgeven met een geweldig team, waarbij we ook al de waardering hebben gekregen voor wat we doen in de vorm van innovatieve subsidies, een waarderings nominatie en een zorgprijs.

Tijdens onze vakanties zijn we altijd actief in de buitensport, zoals sport- en alpineklimmen, rugzaktrektochten, skiën en (primitief) kamperen. Natuurlijk genieten we ook samen van de natuur als we met onze zoon Kick, dochter Izzi en voorheen onze prachtige Husky Bink in het bos, de uiterwaarden of op de hei gaan wandelen.

Ons levensmotto: “Klim op de zwerfkei die je pad verspert en geniet van het uitzicht !”