Preventieteam

Het Preventieteam bestaat uit cliënten die bij ons in de dagbegeleiding werken en uit cliënten die via de gemeente bij ons komen. Deze laatste groep mensen is in afwachting van een indicatie, maar krijgt bij ons begeleiding en een zinnige invulling van de dag. Daarnaast ontvangen we mensen die onder de participatiewet diensten gaan uitvoeren binnen het Preventieteam.
Het Preventieteam is tevens onderdeel van het WerkSterk traject.

Wat doet het Preventieteam?
Het Preventieteam zet zich middels de kluskaart in voor kwetsbare doelgroepen in de gemeente. Ze helpen met kleine klussen in en om huis waarbij ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan mensen met een praktische ondersteuningsvraag. We ondersteunen hierdoor de zelfredzaamheid, het levensgeluk en de participatie van deze doelgroep. Daarnaast zet het Preventieteam zich in voor de gemeenschap door zwerfvuil op te ruimen in de uiterwaarden en te helpen bij natuuronderhoud. Het team heeft ook een sterk signalerende en preventieve functie doordat we zien hoe het met de kluskaart-houders gaat en of de natuur schoon blijft. In de vrije momenten onderhouden we onze moestuin bij ABC Bemmel. Hier kunnen we in een rustige omgeving ontspannen werken, de kippen verzorgen, in gesprek gaan en genieten van het buitenzijn en de natuur.

Uitgaan van je eigen kracht
De begeleiding en werktaken zijn gericht op de ontwikkeling van jouw persoonlijke en sociale zelfredzaamheid. De inhoud en uitvoering van de taken zijn zeer divers van karakter, waarbij we op zoek gaan naar je mogelijkheden, jouw kracht en kwaliteiten. Tijdens de werkzaamheden houden we rekening met jouw hulpvraag, maar normaliseren we het contact en het proces. Anders dus dan bij reguliere dagbesteding vragen we om jouw visie, input, initiatief en we dagen je uit om je te ontwikkelen!

Leren door te doen, uitgaan van je eigen kracht en bewegen in de buitenlucht vormen de basis van de werkzaamheden. De activiteiten hebben een sterk participerend karakter en vinden plaats op verschillende locaties in de gemeente Lingewaard. Met al onze activiteiten zoeken we verbinding met de samenleving en/of de natuur.

Het Preventieteam iets voor jou?
Op zoek naar een zinvolle dagbesteding? Houd je van buiten zijn en in de natuur werken? Help je graag anderen? Samen bekijken we jouw eigen hulpvraag en op welke manier jij je kracht kan inzetten om je sterk te maken voor anderen en of de natuur. Neem gerust contact met ons op!