Sportsubsidie

Vanuit het Innovatiefonds van de gemeente hebben we financiele ondersteuning gekregen om een project te kunnen starten waarbij we inwoners van Lingewaard weer willen motiveren om te gaan bewegen.

Dit is voor veel mensen vanzelfsprekend omdat ze aangesloten zijn bij een sportvereniging, zelfstandig naar de sportschool gaan om te zwemmen, fitnessen of een groepstraining te doen of gewoon omdat je elke dag met de fiets naar het werk gaat… Dat is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Voor de groep mensen die de stap naar de sportschool of een vereniging spannend vinden, voor de mensen die denken dat sporten niet voor hen is weggelegd vanwege een fysieke of psychische beperking, organiseren wij een programma waarbij je op eigen tempo, veilig en laagdrempelig de eerste stap naar sport of bewegen weer gaat maken. Wij verzorgen het programma, luisteren naar jouw verhaal en ondersteunen je in de eerste stappen.

Sporten en bewegen is niet alleen goed en gezond voor je, maar het draagt ook bij aan participatie en daarmee aan jouw levensgeluk ! Kom dus snel eens langs en beweeg lekker met ons mee !

Participatie aan het project is kosteloos, we hopen natuurlijk wel dat je na onze ondersteuning verder kan sporten of bewegen bij een club of vereniging 😉

 

Programma:

Fitness
Tot 20 juni is er elke donderdag om 15.30 uur de mogelijkheid om met ons de stap naar sportschool LACO te verkleinen. We starten samen in een aparte ruimte met een gevarieerd programma en begeleiden je daarna richting de gezamenlijke trainings/fitness ruimte met als einddoel zelfstandig te gaan sporten. De trainingen worden verzorgd door Capsar en Olga. Aanmelden kan via telefoon 0652248858 of mail oerkracht@abcbemmel.nl

Rugby
Na de zomer, in september start er, in samenwerking met Rugbyclub Betuwe in Bemmel, een traject van 3 maanden waarbij we in een samengesteld team Rugby te gaan leren. Doel hierbij is niet alleen het spel te gaan begrijpen en leren spelen, maar ook als team te leren samenwerken, leren communiceren, incasseren en te werken aan een gezamenlijk doel. Rugby staat bekent als een harde sport, maar kent veel regels om dit in goede banen te leiden en het spel sportief te laten verlopen. Het belangrijkste element bij Rugby is RESPECT voor elkaar, voor de tegenstander en voor de scheidsrechter. Hierdoor is Rugby een sport die voor iedereen kan bijdragen in zelfvertrouwen en in het bouwen aan sociaal contact. Wil je meedoen ? Meld je dan aan !

Peuterkracht
Peuterkracht is door trainer Mirjam ontwikkeld en richt zich op de kleintjes onder ons. Het is een programma dat zich richt op de introverte peuter voor wie de stap naar een peuterspeelzaal nog te groot is. De bijeenkomsten hebben als belangrijkste thema: Ervaren. Iets voor uw kleuter ? Neem even contact met ons op.

Sportinstuif
In september gaat ook de sportinstuif van start. Tweemaal per maand organiseren we een sportinstuif om mensen (weer) te laten bewegen op een manier die we allemaal nog kennen van vroeger. Trefbal, Apekooien, Slagbal en andere laagdrempelige spelvormen zullen de revue passeren om bewegen met veel plezier te kunnen beleven.
Einde van de zomervakantie zullen we datums bekend maken !