Sportsubsidie

Vanuit het Innovatiefonds zijn we gestart met een project waarbij we mensen met een ‘afstand’ tot sporten en bewegen, weer willen motiveren om een actiever leven te gaan leiden.

Dit is voor veel mensen normaal, omdat ze aangesloten zijn bij een sportvereniging, zelfstandig naar de sportschool gaan om te zwemmen, te fitnessen, een om een groepstraining mee te doen of gewoon omdat je elke dag met de fiets naar het werk gaat… Het is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Voor de groep mensen die de stap naar de sportschool of een vereniging spannend vinden, voor de mensen die denken dat sporten niet voor hen is weggelegd vanwege een fysieke of psychische beperking, organiseren wij een programma waarbij je op eigen tempo, veilig en laagdrempelig de eerste stap naar sport of bewegen weer gaat maken. Wij verzorgen het programma, luisteren naar jouw verhaal en ondersteunen je in de eerste stappen.

Sporten en bewegen is niet alleen goed en gezond voor je, maar het draagt ook bij aan participatie en daarmee aan jouw levensgeluk ! Kom dus snel eens langs en beweeg lekker met ons mee !

Participatie aan het project is kost je € 50,-, vervolgens hopen we natuurlijk wel dat je na onze ondersteuning verder kan sporten of bewegen bij een club of vereniging 😉

Programma:

Fitness
In samenwerking met LACO heb je de mogelijkheid om met ons de stap naar sportschool te verkleinen. We starten samen in een aparte ruimte met een gevarieerd programma en begeleiden je daarna richting de gezamenlijke trainings/fitness ruimte met als einddoel zelfstandig te gaan sporten.

Mudrun
Elk jaar trainen we met een wisselend groepje  om gezamenlijk een mudrun te lopen. Sportief bezig zijn, jezelf uitdagen, grenzen verleggen en een succeservaring rijker: je kunt mee dan je denkt !

Sportinstuif
Eenmaal per maand organiseren we een sportinstuif om mensen (weer) te laten bewegen op een manier die we allemaal nog kennen van vroeger. Trefbal, Apekooien, Slagbal en andere laagdrempelige spelvormen zullen de revue passeren om bewegen met veel plezier te kunnen beleven.