Agogisch Buiten Centrum – Bemmel

Wie zijn wij

We zijn zorgonderneming ABC Bemmel gestart vanuit de overtuiging dat de verbinding tussen mens en natuur een belangrijke rol moet hebben in het aanbod binnen zorg en welzijn. Met onze kennis en ervaring in de hulpverlening en onze passie voor buitenzijn en de natuur hebben we nu een zorgcentrum gerealiseerd voor advies, behandeling, begeleiding, en training waar beide samenkomen.

Patrick Kuik:

Oer-Mens | Buiten-Sporter | Natuur-Agoog | Outdoor-Coach | Social-Entrepreneur
maar ook:
Man van Olga | Papa van zoon Kick & dochter Izzi | Baas van Bink de Husky

Na de middelbare school in Bemmel heb ik de studies Social Work en Outdoormanagement gevolgd en heb daarna in heel Europa gewerkt als manager en (hoofd)instructeur in de buitensport. Aansluitend ben ik in de jeugdhulpverlening gaan werken bij onder meer de OG Heldringstichting, de Hoenderloogroep en Pactum, verder heb ik in een zorgadvies team ervaring kunnen opdoen in het middelbaar onderwijs en als gastdocent colleges mogen geven bij de HAN.  Tijdens mijn loopbaan heb ik onder meer de opleidingen DAGG deskundige, Coach en Systembegeleiding kunnen volgen en afronden.
Zelf mag ik in mijn vrije tijd graag sportklimmen, mma, grappling en krav maga trainen en alleen of met vrienden survivalruns lopen. Rugby, 4x4 rijden en muziek zijn daarnaast mijn favoriete bezigheden.

Mijn professionele profiel: 

 

Olga Bieuwinga:
Kernwoorden: Passie, Enthousiast, Idealist, Vakkundig, Doorzetter, Rechtvaardig.
Tijdens mijn studies SPW en HBO Social Work heb ik verschillende stages gelopen in de jeugdhulpverlening.
Van crisisopvang in de jeugd tot een 'blijf van mijn lijf' huis voor vrouwen. Ik heb mijn studie afgerond met een afstudeeronderzoek
in Suriname. Bij terugkomst in Nederland ben ik gaan werken op de OG Heldringstichting. Vanuit daar ben ik gaan werken op de gesloten afdeling van Harreveld. In totaal heb ik zo'n zes jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening, waarna ik de overstap heb gemaakt naar Justitie. Bij het Pieter Baan Centrum waar ik me verder heb kunnen ontwikkelen via deskundigheidsbevordering door dè specialisten in forensisch Nederland, onder meer als coördinator van een afdeling. Verder ben ik actief geweest in de sportactiviteiten en in de trainingen fysieke weerbaarheid voor justitie. Op dit moment ben ik in opleiding tot cognitief gedragstherapeut.
Privé ben ik graag buiten, beoefen ik verschillende sporten zoals sportklimmen, kickboksen, bootcamp, volleybal en jiu jitsu, is reizen mijn passie, zoek ik rust in yoga en ik ben actief in de buitensport.

Mijn professionele profiel: 
We hebben elkaar leren kennen in de hulpverlening en samen hebben we voor verschillende instellingen buitensportactiviteiten en kampen georganiseerd. Ook hebben we samen een periode het management gehad van een gezinshuis / zorgboerderij. 
Tijdens onze vakanties zijn we altijd actief in de buitensport, zoals sport- en alpineklimmen, rugzaktrektochten, skiën en (primitief) kamperen. Natuurlijk genieten we ook samen van de natuur als we met onze zoon Kick, dochter Izzi en Husky Bink in het bos, de uiterwaarden of op de hei gaan wandelen. 


Ons levensmotto: "Klim op de zwerfkei die je pad verspert en geniet van het uitzicht !"

Olga Bieuwinga en Patrick KuikOns Team

Mirjam Hulshof-Spaninks - Ambulant begeleider
Enthousiast pedagoog sinds 2013, moeder van twee dochters sinds 2014, en een groot liefhebber van sport en natuur. Na mijn studie ben ik al snel mijn eigen praktijk gestart om kinderen en volwassenen te coachen. Het is mijn passie om mensen te coachen in het vinden en gebruiken van hun kracht en daarmee regie te nemen over hun eigen leven. Daarbij geloof ik in activering en samenwerking in plaats van enkel het voeren van gesprekken. Tijdens en na mijn studie heb ik mij veel bezig gehouden met de prikkelverwerking, daarbij kan je naast het begeleiden bij autisme en ADHD ook denken aan het begeleiden van mensen die snel onder- en/of overprikkeld raken.
Mijn vrije tijd vul ik het liefste met mijn gezin, toneel/zang/dans, paardrijden, wandelen, hardlopen en fotografie.

 

 

 Maike Ratering - Ambulant begeleider / trainer

Tijdens mijn HBO studie Culturele en Maatschappelijke vorming heb ik een half jaar in Finland gewoond waar ik de cursus "Outdoor education" heb mogen volgen. Ik had al affiniteit met het buiten zijn maar was "verkocht" toen ik daar heb mogen ervaren hoe je dit als middel ook in kon zetten om mensen, op verschillende manieren nader tot zichzelf en elkaar kon laten komen.Na mijn HBO ben ik in eerste instantie werkzaam geweest bij verschilende gesloten Justitiële jeugdinrichtingen als vrijetijdsmedwerkster. Na een aantal jaar heb ik de overstap gemaakt naar het MBO onderwijs waar ik voor projecten met schooluitvallers en alleenstaande moeders heb gewerkt. Tussentijds heb ik mijn lesbevoegdheid behaald en heb ik als docent les gegeven in o.a. sociale vaardigheden m.b.v. sport. Omdat de gezinssystemen waarin mijn leerlingen zich bevonden mij intrigreerde heb ik tot slot de post HBO opleiding Intensieve ambulante gezinsbegeleiding gevold. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin, speel ik handbal en ben ik vrijwilligster bij Scouting.

 


Maurice Berns - Sportcoach | Personal trainer | Mana trainer

Ik ben een rijkserkend gediplomeerd Fitnesstrainer en Personal Trainer en woonachtig in Gendt.
Mijn carrière is gestart bij Defensie als beroepsmilitair bij het Korps Mariniers waar ik qua sport en fysieke inspanning niets te kort kwam en waar ook mijn interesse voor sport en het geven van instructie werd aangewakkerd. Vervolgens heb ik bij verschillende high security units van justitie in Nederland en in Nieuw Zeeland gewerkt daardoor veel ervaring gekregen in het herkennen en het leren omgaan met stressvolle situaties, wat goed van pas komt tijdens fysieke en mentale weerbaarheidstrainingen, maar ook in de reguliere sport en het dagelijks leven. In Nieuw Zeeland heb ik in mijn vrije tijd les gegeven bij Mejiro gym Milton New Zealander leiding van sensei Wahid Wennekes waar ik het nodige heb geleerd op het gebied van kickboksen maar zeker ook op het gebied van mentale kracht en doorzettingsvermogen. Ik gaf Strength and Conditioning trainingen aan recreanten maar ook aan wedstrijd vechters. Ook gaf ik kickboks trainingen en fungeerde als sparringspartner voor de vechters.
Maurice: "Sport is mijn passie en heeft mij gevormd in uiterlijk en karakter en er is natuurlijk niets mooier om deze ervaring te delen met anderen en mijn kennis en inzichten aan anderen te leren."

 

 

Chiel Ickenroth - TOPs! coach | Rots en Water trainer | Spunk! trainer
Ik ben in 1999 als pedagogisch medewerker in de jeugdhulpverlening beland. Al vrij snel ben ik gaan werken op de OG Heldring stichting. Hier heb ik mij verder kunnen bekwamen als beroepsopvoeder en coach en heb ik de opleiding SPH gevolgd met als minor coaching en begeleiding. Inmiddels ben ik nog steeds werkzaam bij de OG Heldringstichting, waar ik sinds 2010 de Rots & Water training mag geven, iets waar ik als mens en hulpverlener veel in kwijt kan. Sinds het begin van dit jaar ben ik verder als trainer én coach betrokken ben bij de implementatie van TOPs!, een sociale vaardigheids en agressie-regulatie training voor op de groep.
In mijn vrije tijd ben ik ten eerste vader en echtgenoot. Hiernaast neemt sport een belangrijke plek in, cross-fit en Krav Maga. Verder mag ik graag “buiten spelen” en dit gaat van wandelen in het bos tot kamperen, tot hiken, tot survivalruns en off-roaden.

 

 

Bart Jogems - Werkbegeleider en onderzoeker
Mijn naam is Bart Jogems en ben 25 jaar oud. Ik studeer ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. Ik zit nu in mijn 4e leerjaar en zal na het volbrengen van deze stageperiode werken aan mijn Praktijk Onderzoek (scriptie), waarna ik mijn diploma in ontvangst hoop te nemen. ABC Bemmel is mijn tweede stageplek. Mijn eerste stage heb ik gevolgd in het MC Slotervaart in Amsterdam. Hier werkte ik als stagiair ergotherapie voornamelijk met de doelgroepen ouderen en personen met niet aangeboren hersenletsel. Dit was een leerzame maar vooral hectische periode. Na mijn stage ben ik voor mijn minor programma naar Finland geweest waar ik een bijzonder leuke tijd heb gehad en veel nieuwe ervaringen heb opgedaan. Ik had daar de kans om praktijkervaring op te doen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hier ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met personen die last ondervinden van een depressie, verslavingsproblematiek of een andere psychische stoornis. Dit is mij erg bevallen en ik voelde me nuttig en op zijn plaats bij deze doelgroep. Ik hoop dan ook dat ik bij ABC Bemmel mij verder kan ontwikkelen in het verlenen van zorg bij deze doelgroep.
Zo wil ik een bijdrage kunnen leveren in het analyseren en opsporen van problemen tijdens dagelijkse activiteiten, het vinden van een nuttige dagbestedingen en het behalen van persoonlijke leerdoelen.

Het spreekt mij heel erg aan dat ABC Bemmel zorg aanbied in een leuke nieuwe vorm waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuur en sport. Ik ben zelf een persoon die graag actief bezig is. Zo speel en train ik bij de NSRV Obelix, mits ik niet geblesseerd ben ;-) Ik ga graag naar de sportschool en momenteel train ik voor de marathon van Hamburg.