Wat is groepsbegeleiding?

Team WerkSterk biedt groepsbegeleiding aan dropouts en (vroegtijdig) schoolverlaters in de leeftijd van 13-23 jaar, die ondersteuning nodig hebben in hun weg terug naar school, arbeid of maatschappelijke participatie.

Word WerkSterk!

 

Elk jaar vallen er jongeren of jongvolwassenen uit op school, stage of werk vanwege psycho-sociale of sociaal emotionele klachten. Depressie, angsten, stress en paniek of life events rondom rouw en verlies, zijn vaak de oorzaak van uitval.

Tijdens een traject bij WerkSterk bieden we deze jongeren een plek om actief te kunnen werken aan hun persoonlijke en sociale zelfredzaamheid.

 Met WerkSterk aan de slag: 

  • Samen aan de slag
    In ons weekprogramma werken we samen aan diverse thema’s zoals: sociale vaardigheden, praktische vaardigheden, leefstijl, weerbaarheid, gezondheid, breinfunctie en toekomst.
  • Actief aan de slag
    We leren ervaringsgericht en zetten natuur, creativiteit, sport en beweging in als middel om inzicht te bieden in jouw ondersteuningsvraag. We klimmen, kickboksen, creëren, spelen, bewegen en maken gebruik van de nieuwste innovaties als VR.

Hoe ziet een week bij team WerkSterk eruit?

Dinsdag: Praktische skills
Deze dag oefenen we het gebruik van verschillende gereedschappen; van hamer en rolmaat tot snoeischaar. We doen dit bij mensen thuis of op onze locatie. Ook werken we deze dag in onze moestuin en verzorgen we de kippen.

Woensdag: ‘Dit ben ik!’
De woensdag staat in het teken van het vergroten van jouw zelfvertrouwen en het versterken van jouw zelfbeeld. Door middel van allerlei uitdagende activiteiten werken we aan jouw communicatie/sociale vaardigheden en het ontdekken van jouw kwaliteiten.

Donderdag: Fitheid, gezondheid en zelfverzorging
Op de derde dag staat de gezondheid van onze geest en lichaam centraal. We brengen de aandacht naar een fit leven door te sporten en bewegen. Ook bereiden we samen gezonde maaltijden met ingrediënten uit de natuur en onze eigen moestuin.

 

Neem contact op.

Heb je vragen over WerkSterk of ABC Bemmel. Laat het ons vooral weten!