Wat is activerend werk?

Activerend werk is de hulp voor cliënten die willen participeren in de samenleving. Dit traject kan ook in combinatie aangeboden worden met specialistische begeleiding.

Word WerkSterk!

Als je het traject bij WerkSterk volgt leer je hoe je jouw sociale vaardigheden, praktische skills, zelfvertrouwen en fitheid kunt verbeteren. We besteden daarnaast aandacht aan het onderliggende probleem. Samen met het team kijken we wat nodig is om jou de stap richting participatie te zetten.  

Met WerkSterk focussen we op de volgende kerncompetenties: 

  • Het verbeteren van persoonlijke effectiviteit. Hierbij kijken we naar hoe we je fysieke en psychische weerbaarheid kunnen verhogen.
  • Het in kaart brengen van jouw studie of arbeidsvermogen. Samen onderzoeken wat jouw kwaliteiten en interesses zijn waardoor duidelijk wordt waar jouw kansen liggen.
  • Het versterken van jouw werknemersvaardigheden. We verkennen samen welk arbeidsritme en welke structuur voor jou het beste is en welke vaardigheden hiervoor nodig zijn. Hiervoor bieden we een werkervaringsplek binnen ons WerkSterk team.

Hoe ziet een week bij team WerkSterk eruit?

Dinsdag: Praktische skills
Deze dag oefenen we het gebruik van verschillende gereedschappen; van hamer en rolmaat tot snoeischaar. We doen dit bij mensen thuis of op onze locatie. Ook werken we deze dag in onze moestuin en verzorgen we de kippen.

Woensdag: ‘Dit ben ik!’
De woensdag staat in het teken van het vergroten van jouw zelfvertrouwen en het versterken van jouw zelfbeeld. Door middel van allerlei uitdagende activiteiten werken we aan jouw communicatie/sociale vaardigheden en het ontdekken van jouw kwaliteiten.

Donderdag: Fitheid, gezondheid en zelfverzorging
Op de derde dag staat de gezondheid van onze geest en lichaam centraal. We brengen de aandacht naar een fit leven door te sporten en bewegen. Ook bereiden we samen gezonde maaltijden met ingrediënten uit de natuur en onze eigen moestuin.

 

Neem contact op.

Heb je vragen over WerkSterk of ABC Bemmel. Laat het ons vooral weten!