Wat is groepsbegeleiding?

Ontwikkelhuis Basecamp biedt groepsbegeleiding aan dropouts en (vroegtijdig) schoolverlaters in de leeftijd van 13-23 jaar, die ondersteuning nodig hebben in hun weg terug naar school, arbeid of maatschappelijke participatie.
 
Drop out
Elk jaar vallen er jongeren of jongvolwassenen uit op school, stage of werk vanwege psycho-sociale of sociaal emotionele klachten. Depressie, angsten, stress, paniek of ingrijpende life events rondom rouw en verlies zijn ondermeer oorzaken van uitval.

Basecamp

Basecamp biedt jou een plaats om tot rust te komen wanneer het op jouw school, stage of werk even niet lukt. Hier kunnen we vanuit rust werken aan je ondersteuningsvraag en besteden we aandacht aan jouw ontwikkeling zodat jij straks weer naar vermogen kunt participeren.

Wanneer je bent uitgevallen, is het belangrijk om de draad snel weer op te pakken. Vaak lukt dit niet in de reguliere setting, maar daar bieden we jou een passende oplossing voor binnen het Basecamp. We werken samen in een groep, maar er is ook ruimte voor individuele aandacht en begeleiding. Het doel is jou weer zelfredzaam te krijgen, zodat je weer kunt instromen op school, stage of werk. Maatwerk is daarin de norm. We werken hierin samen met jouw school, de gemeente, de huisarts en jouw netwerk.

Klinkt dit passend voor jou? Dan kun je contact met ons opnemen om een kennismaking in te plannen. We vertellen je dan over Basecamp, over het weekprogramma en de begeleiding. Voor instroming bij ontwikkelhuis Basecamp is een verwijzing van de huisarts of een consulent van de gemeente nodig.

  Hoe ziet een dag bij Basecamp eruit?

  We starten de dag om 09.00 uur . Je komt zelfstandig naar ons toe, maar wanneer je dit niet lukt, dan halen we je op.
  Om 09.15 uur is de start met een gezamenlijke check-in. Daarna is er tijd om te landen, koffie of thee te drinken, te kletsen met groepsgenoten en tijd voor de begeleiding om met iedereen contact te maken.

  De daginvulling zelf is wisselend, maar richt zich in basis op de volgende thema’s:
  * Identiteit
  * Gezondheid – Beweging, Voeding, Structuur
  * Weerbaarheid – Mentaal en Fysiek
  * Leefstijl – Media, Cultuur, Muziek, Sport. Ontspanning
  * Breinfunctie – Psycho Educatie Bewegen voor je Brein
  * MDT – Maatschappelijke Dienst Tijd (zinvol /  betekenisvol)
  * SoVa – Sociale Vaardigheden (oefenen sociale situaties)
  * PraVa – Praktische Vaardigheden (executieve functies)

  We werken ervaringsgericht en in beweging. We gaan de natuur in, maken gebruik van een VR bril of multimedia, we kickboksen, klimmen, gebruiken ontspanningstechnieken, passen ademhalingsoefeningen toe, we maken muziek of creatieve opdrachten, we maken ook huiswerk, maar doen dit in een veilige sfeer, waarin ook veel gelachen wordt!

  De dag sluiten we af om 16.00 uur waarna we opruimen en zelfstandig of met ondersteuning naar huis gaan.

   

  Neem contact op.

  Heb je vragen over Basecamp of ABC Bemmel. Laat het ons vooral weten!