Hoe het allemaal begon

In de zorg gaat helaas veel initiatief en creativiteit verloren.
Een gemiste kans, vinden wij. Zo ontstond in 2015 het idee om een eigen zorgcentrum te starten. Dankzij de combinatie van 35 jaar ervaring in de zorg, passie voor sport en natuur én een uitgebreid netwerk ontstond de basis voor ABC Bemmel.
Een zorgcentrum, midden in de samenleving, waar coaching en training door ervaringsgericht leren en beweging, centraal staan. 

Normaliseren waar mogelijk, ondersteunen waar nodig

ABC Bemmel richt zich op het vergroten van persoonlijke en sociale zelfredzaamheid bij kinderen, jongeren en jong volwassenen. We normaliseren waar mogelijk en ondersteunen waar nodig.
We werken ervaringsgericht, actief en systemisch en gebruiken sport, beweging, natuur en creativiteit als middel om aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag.

We leggen de nadruk op de sterke en gezonde kanten van onze cliënten. We zoeken naar een doeltreffende aanpak die cliënten in hun eigen kracht zet én past bij hun persoonlijkheid.
De huiskamersfeer van onze locatie zorgt voor een gevoel van veiligheid en herkenning.

ABC Bemmel is specialist in ervarings- en bewegingsgerichte zorg. Als organisatie zijn we actief op het gebied van zorginnovatie. Door kennis, ervaring en wetenschappelijk onderbouwde studies mogen we ons met recht expert zorg in beweging noemen. 

Top Team

Het energieke team achter ABC Bemmel

Ons krachtige en creatieve team bestaat uit 13 specialistische begeleiders, ieder met een andere achtergrond. Van een voormalig defensiemedewerker en een psycholoog, tot een docent en een maatschappelijk werker. Daarnaast worden we ondersteund door een gedragswetenschapper en ons A-Team – de dames van de administratie.
Dankzij deze diversiteit weten we altijd een match te vinden met onze cliënten.
Hier zit dan ook onze kracht. Samen zetten we net dat stapje extra!

Patrick Kuik

Olga Bieuwinga

Mariska de Vries

Silvia Disveld

Nick Posthumus

Maike Ratering

Kim Hermens

Brittany van Duinen

Janne van Kesteren

Chiel Ickenroth

Ferdy de Gier

Mirthe in ’t Groen

Casper Droste

Jasper Ronkes

Naomi Jansen

Oprichters Patrick en Olga

In 2002 kruisten oprichters Patrick en Olga elkaars pad. Met beiden een rijke en unieke achtergrond in de hulpverlening kwam al snel het idee om hun krachten te bundelen. Zo ontstond ABC Bemmel.

In hun privéleven staan Olga en Patrick ook niet stil. Samen met hun kinderen Kick en Izzi zijn ze altijd bezig met een vorm van (buiten)sport. Hun levensmotto is daarom ook: “Klim op de zwerfkei die je pad verspert en geniet van het uitzicht.”

Lees meer over Patrick

Oer-Mens | Buiten-Sporter | Natuur-Agoog | Outdoor-Coach | Social-Entrepreneur

Patrick is een no-nonsens hulpverlener, buitenmens én innovatief sociaal ondernemer. Al meer dan 25 jaar combineert hij natuur, beweging en zorg in zijn behandeltrajecten op de instellingen waar hij heeft gewerkt. Deze visie en werkwijze heeft hij uitgewerkt in het aanbod bij ABC Bemmel.

Hij laat zich beschrijven als conceptueel denker en creatieve doener, met een sterke focus op ontwikkeling in de zorg. Met opleidingen in Social Work, Outdoormanagement en Zorginnovatie, legde hij de basis voor een nieuwe stroming in de zorg. Brein en beweging komen hier samen in een groen en actief aanbod. Zijn einddoel is om een grote steen te mogen leggen in de soms trage rivier van de zorg en hulpverlening.

Lees meer over Olga

Zonne-Straal | Gepassioneerde-Stuiterbal | Oerkracht-Specialist | Buiten-Psycholoog | Zorg-Idealist

Als er een pure essentie bestaat van hulpverlening, dan wordt deze belichaamt door Olga. Niet alleen is ze authentiek, puur en energiek, ook is ze nog eens uiterst professioneel. Ze legt de lat hoog voor zichzelf en haar teamleden. Dit komt voort uit de overtuiging dat, wanneer een cliënt vertrouwen naar jou uitspreekt, je niets anders doet dan de volle 100% geven. Altijd!

Olga heeft een natuurlijke gave om met iedereen in verbinding te komen. Ze weet buiten de kaders te denken, wat resulteert in inspirerende veranderprocessen bij de cliënten. Dit, in combinatie met haar ervaring bij diverse jeugdzorginstellingen en opleidingen, maakt haar een deskundig en gepassioneerd specialist in haar werk. Opleidingen die Olga onder andere heeft gevolgd zijn: Social Work, Cognitieve Gedrags Therapie, Oplossingsgerichte Therapie, EMDR en Buitenpsycholoog.

Testimonial

Met toestemming en trots presenteren we een aantal mooie reacties van cliënten:

Marinthe

Lieve allemaal,

Ik heb geprobeerd het kort en krachtig te houden, al ben ik daar niet heel goed in.
Ik wilde jullie laten weten hoe dankbaar ik ben voor alles wat ik heb mee mogen maken met jullie. Ik ben trots op dit team, op hoe we er voor elkaar zijn en op alles wat we samen en individueel bereikt hebben. Vergeet niet af en toe stil te staan bij hoe ver jullie al gekomen zijn. Ik heb iedereen zo zien groeien en ik vind het jammer dat ik er niet meer bij ga zijn om jullie verder te zien groeien.

Want ik bewonder jullie, jullie raken me, jullie inspireren mij, jullie maken me aan het lachen en som ook aan het huilen (op de goede manier)

Lieve begeleiders, ik denk dat ik wel namens iedereen spreek wanner ik zeg dat dankzij jullie dit een plek is waar mensen de vrijheid en veiligheid voelen om te vallen en weer op te staan, om te leren en te groeien. Een plek waar gehuild en gelachen kan worden. Een plek waar iedereen gehoord en gezien wordt. Ik vraag me weleens af of jullie weren hoe goed jullie zijn in wat jullie doen.

Aan iedereen, bedankt voor alles wat ik van en met jullie heb mogen leren. Ik ben dankbaar dart ik jullie heb leren kennen en zal deze tijd nooit meer vergeten. Jullie zijn prachtige mensen en ik ga jullie missen.

Femke

Lieve allemaal,

Vandaag nog even met jullie samen. Ik startte spanning en een hoofd vol angsten. Het leek allemaal zo groot om aan te gaan. Om de stap uit mijn comfortzone te zetten en iets nieuws aan te gaan.
Nu ik jullie heb leren kennen realiseer ik me dat ik voorheen erg eenzaam was. Ik deed veel om invulling te zoeken, maar niets dat echt voor mezelf was. Mijn creativiteit is gelukkig nog meer gegroeid en ondanks dat, weet ik voor mijn gevoel niet de juiste woorden te vinden om mijn liefde naar jullie te beschrijven. Ik heb me nergens zo welkom gevoelt, nergens zo veilig om mijn oude ik af te breken en mijn echte ik te ontplooien.

Vermoeid van alle therapieën, voelde dit als  mijn laatste kans. Hier op ABC ontkom je niet aan uitdagingen, maar kan ik iedereen beloven dat wanneer je eenmaal op de zwerkei durft te staan die je pad verspert, je echt leert genieten van het uitzicht. Ik denk dat er niets mooier is dan thuiis komen bij mensen die je volledig accepteren. Bij mensen die bereid zijn je te begeleiden als je jezelf even hebt verloren in je persoonlijke strijd. Maar ook om met diezelfde mensen al  je overwinningen te mogen vieren. Ik vind het ontzettend mooi dat we zoveel trots voor elkaar voelen. Dat we zoveel herinneringen mogen delen. Al zien we elkaar niet, zijn onze herinneringen gezamenlijk.  Alhoewel de angst om niet meer met jullie mee te maken en te delen best intens overheerst, weet ik dat het voor mij juist is op dit punt in mijn leven deze onwijs bijzondere groep te verlaten. Ik verwacht dat het zwaar gaat zijn, maar ik weet dat we elkaar weer zullen bereiken als we dat nodig hebben. Ik voel me door jullie gesterkt mijn leven zelfstandig aan ta gaan en aan te kunnen. Het voelt goed maar verdrietig, mijn plek hier vrij te maken. Maar met de wetenschap dat op deze plek hele fijne nieuwe vriendschappen gaan ontstaan. Geef jullie liefde en kracht door en creëer een mooier bestaan.

“Klim op de zwerfkei die je pad verspert en geniet van het uitzicht!”