Innovatie in de zorg

ABC Bemmel heeft de titel innovatief inmiddels waargemaakt in verschillende trajecten. Hiervoor hebben we ook innovatieve subsidies mogen ontvangen waarbij we de visie op zorg en de werkwijze binnen zorg en welzijn een nieuwe invulling hebben kunnen geven. Dit is niet alleen zichtbaar in de wijze van begeleiden, maar ook in het toegankelijk maken van sport en bewegen en het ondersteunen van kwetsbare doelgroepen.

  

Met een aantal diensten bevinden we ons ook op het vlak van preventie en welzijn waarbij het doel ‘Participatie’ voor ons een belangrijke richtlijn is in de organisatie van de diensten. Het doel is mensen te laten participeren naar hun eigen mogelijkheden. Al in ons eerste jaar hebben we hiervoor de nominatie ‘meest maatschappelijk betrokken ondernemer” mogen ontvangen. Daarnaast hebben we in 2020 de zorgprijs mogen ontvangen uit handen van wethouder Helga Witjes en Minister Sander Dekker. Deze prijs wordt om het jaar uitgereikt en wij hebben deze mogen ontvangen vanwege kwaliteit, authenticiteit en innovatie.

We zitten echter niet stil en zijn dit jaar verder gegaan met ontwikkelingen. Ditmaal op technologisch gebied en connectiviteit. We zijn twee VR omgevingen aan het ontwikkelingen die we in de coaching van onze cliënten kunnen inzetten. Het gaat om een Dreammap en een 360º video waarbij we mensen psycho-educatie kunnen bieden op het gebeid van ASS, ADHD en Dissociatieve stoornissen. Verder werken we aan een app die het verbinden van mensen in een wijk en professionals moet ondersteunen en mogen we binnenkort een innovatie gaan testen die VRiendje heet !
Sinds kort mogen we ons ook ambassadeur van de Beweegbundel noemen waarbij we voor dit mooie bedrijf nieuwe toepassingen voor hun te gekke beweegbundel mogen gaan ontwikkelen.

Houdt de site in de gaten en blijf op de hoogte van deze mooie ontwikkelingen 😉